Reacties

Roland Philips
7 jaar geleden

Mooi geschreven inderdaad in de natuur vind je oplossingen ben ondanks mijn 70 jaar nog zoekende,ga nog eens verder kijken op deze site, welk dier past bij mij. hartelijke dank voor deze mooie mededeling . Roland.

Smithk154
7 jaar geleden

Dead written subject material, Really enjoyed studying. bdbkekfdddkfbgfe

Diana Jansen
11 jaar geleden

Wil je meer weten over het aarde element in relatie tot de 5 elementen. Doe de cursus Nine Star Ki, kijk op www.barada.nl voor meer informatie.

bart
12 jaar geleden

Meijendel en het 'nut' van Wandelen voor Moeder aarde

Er had zich niemand voor de wandeling in Meijendel opgegeven, dus vertrok ik alleen. Het voelde alsof ik mijn werk ging doen, maar de mind protesteerde: dit doe je voor je plezier, er is hier geen maatschappelijk nut, zo genereer je geen inkomen, etc. Ik omarmde de gedachte dat dit mijn nieuwe werk was.
Meijendel werd een bijzondere wandeling. Ik ervoer vele krachtplekken en ook plekken met een verhaal.
Deze prikkelden me bijzonder en sommigen openbaarden hun verhaal. Zo zag ik vrij in het begin meteen een bijzonder veld. Bomen, gras, laag struikgewas en dode pluisbollen van planten wisselden elkaar af. Een enorme frequentie, trilling, energie was voelbaar. Het was duidelijk dat deze plek een mysterie droeg. Ik dacht ergens een bloemboeket te zien en het leek alsof het een graf was maar dat bleek niet juist. Toch bleef de gedachte van een graf bij me hangen. Het voelde niet zwaar en toch….Mijn aandacht werd getrokken naar een dode boomstronk, half begraven onder mos en veel pluisbollen er om heen. Ik ging bij de stronk zitten en kreeg beelden van een gedrocht, een natuurwezen die niet erkend was geweest. Later veranderde het hoofd van dit wezen in een paardenkop en ging het op de grond liggen. Het lag dood of was 't stervende? Ik voelde dat hier aandacht en healing nodig was. Deed wat ik kon. Was net alsof ik een laatste eerbetoon gaf en een steuntje in de rug om dit wezen naar de andere wereld toe te laten gaan. Maar het was subtiel, niet zo duidelijk en niet zulke heldere beelden, woorden als anders. Voelde me er wat onwennig en onkundig hierin, maar ook dat het goed was.

Op de wandeling zag ik vele dode bomen, waarvan sommige met zo'n prachtige vorm dat ze opvielen. Bij verschillende van deze bomen kwam er een energie-uitwisseling op gang. Bij één boom zag ik het beeld van zwart geblakerde handen en armen, die uit de aarde omhoog staken. Een "Cry for freedom" ging door me heen, maar kon de betekenis ervan niet plaatsen.
Even later ervoer ik bij een groepje dode bomen een enorme helderheid. Dat was het gekke aan al die dode bomen: ze waren zo helder, zo stralend. Het was net alsof ze me wilde vertellen dat ze fysiek dood waren, maar tegelijkertijd springlevend. En dat ze emotioneel gewond waren, maar aan levenskracht niet hadden ingeboet.

Verderop was een meertje en met de zon erop gaf dat een schitterend beeld. Opeens viel me het gekras van een zwarte kraai op. Dat was anders dan anders. Ik ging onder de boom staan en probeerde contact te maken. Maar dat lukte niet. Toch had ie duidelijk een boodschap en die moest gehoord worden. Maar ik kreeg de boodschap niet door.

Het was een indruksvolle wandeling. Ik kreeg wel het gevoel dat Meijendel me meer wilde vertellen dan ik kon horen. Was ik niet open genoeg geweest? De ontmoeting met de kraai deed me dat denken. Of was de boodschap dat de ervaring, de beleving voldoende was en dat ik het niet hoef te begrijpen?
Dood, overgang, leven na de dood waren als thema's de revue gepasseerd. Waarom?
Eenmaal thuis moest ik weer denken aan de 'Cry for freedom'. En meteen kwam de gedachte aan Iran op en voelde ik me verbonden met de mensen en het land, waar zoveel onderdrukking heerst.

Dat maakt dat ik weer denk aan het nut van deze wandelingen. Gaat het alleen om mijn beleving, gaat het om de energetische uitwisseling tussen mens en natuur, gaat het om het verspreiden van een boodschap via deze column? Ik weet het niet. En toch….iets zegt me dat dit werk nodig is. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor het groter geheel. Ook al loopt er niemand mee, of leest niemand deze column. De wandelingen vervullen me, ook al begrijpt mijn mind de betekenis niet. Ze vormen een onderdeel van mijn levenspad. Dat pad te bewandelen is echt nuttig, …..toch? Wie wandelt met me mee?


Bart
NB Interesse in wandelen voor de Aarde ? Kijk op www.bartvanbaarsen.nl voor meer info en agenda

Judith
13 jaar geleden

Mooie, liefdevolle site!!

Heel fijn dat steeds meer mensen Moeder Aarde echt gaan liefhebben....En heel hard nodig!! Ik zie het als één van mijn verantwoordelijkheden hieraan bij te dragen. Daarom ben ik een blog begonnen waarop ik laat zien hoe ik in mijn dagelijks leven vanuit mijn hart leef. Voor Moeder Aarde, voor mijn medemens, de planten, dieren en alle levende wezens om ons heen. Neem gerust eens een kijkje op mijn blog:

www.thechildrenoflove.blogspot.com

Liefs,

Judith

Safiraqunst
13 jaar geleden

Mooie site....gelukkig wordt de kring met mensen steeds groter die verder kijken dan alleen de oppervlakte!
Www.safiraqunst.nl

Maaike
14 jaar geleden

Hallo, Ik was even aan het surfen en las op je site Moeder Aarde en mijn interesse werd gewekt :-)

Interesante website met mooie foto's!

Kijk ook eens rond op mijn site,
http://www.maaikesplace.jouwweb.nl

Ik wens je nog veel succes toe!

Hartelijke groet,
Maaike

Bijtje
14 jaar geleden

Een mooie site hoor, vooral: de mooiste natuur reizen, spreekt mij erg aan.
Veel succes met je site. Kom ook je eens kijken op mijn site, met achtergrond informatie, foto`s en meer over verschillende landen? www.wereldspotter.nl

Groetjes Bijtje

SpiriGuide
14 jaar geleden

Mooie site, heel informatief!
Indien men zoekt naar therapeuten op dit gebied, raadpleeg dan ook eens onze online adressengids: www.spiriguide.nl

Regards from the heart,

Stephanie

Reactie plaatsen

Heeft u een mooie relevante  artikel/ info of tips zelf een mooie site of gewoon iets wat u graag kwijt wilt en onder de aandacht wil brengen op deze site? Plaats u reactie hier en uw reactie verschijnt meteen online! 

Voor foto's en contact graag het contactformulier invullen

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright ©2010